Előkészítési idő: 00:15 Főzési idő: 01:00 Adag: 4-5 adag
A csípős, fűszeres ízt kedvelőknek.
Összetevők:
1 kg csirkeszárny
1 kg mexikói zöldségkeverék
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
ételízesítő
2 dl olaj
őrölt kömény
chilipor
koriander
oregánó
só
őrölt szegfűbors
petrezselyemzöld
szárnyas fűszer
Elkészítés:
Előkészítés:
A hagymákat apróra vágjuk.
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, végeit levágjuk.
Befűszerezzük a chilivel, köménnyel, oregánóval, szegfűborssal, korianderrel, szárnyas fűszerrel. Beleforgatjuk az olajba, belekeverjük a hagymákat és egy napig a hűtőben érleljük.
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat tepsibe tesszük a pácolajjal együtt és kevés vizet aláöntve, fóliával letakarva 40 percig sütjük.
Levesszük a fóliát és a szárnyakat pirosra sütjük.
Közben a vajon megpároljuk a zöldségeket, ételízesítővel, chilivel és petrezselyemmel megszórva.
A szárnyakat a zöldségkörettel tálaljuk.