Mexikói csirkeszárnyak

2011.02.27. 13:56 | SaveAnimals | Szólj hozzá!

Előkészítési idő: 00:15 Főzési idő: 01:00 Adag: 4-5 adag

 A csípős, fűszeres ízt kedvelőknek.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összetevők:

1 kg csirkeszárny
1 kg mexikói zöldségkeverék
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
ételízesítő
2 dl olaj
őrölt kömény
chilipor
koriander
oregánó

őrölt szegfűbors
petrezselyemzöld
szárnyas fűszer
 

Elkészítés:

Előkészítés:
A hagymákat apróra vágjuk.
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, végeit levágjuk.
Befűszerezzük a chilivel, köménnyel, oregánóval, szegfűborssal, korianderrel, szárnyas fűszerrel. Beleforgatjuk az olajba, belekeverjük a hagymákat és egy napig a hűtőben érleljük.
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat tepsibe tesszük a pácolajjal együtt és kevés vizet aláöntve, fóliával letakarva 40 percig sütjük.
Levesszük a fóliát és a szárnyakat pirosra sütjük.
Közben a vajon megpároljuk a zöldségeket, ételízesítővel, chilivel és petrezselyemmel megszórva.
A szárnyakat a zöldségkörettel tálaljuk.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenfelereceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr542694758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása