Előkészítési idő: 00:20 Főzési idő: 00:15 Adag: 4-6 adag
Összetevők:
A salátához:
maradék sertéssült
1/2 kg mexikói zöldségkeverék
1 db hegyes erős paprika
2 db paradicsom
2 db tv paprika
1 db póréhagyma
Az öntethez:
2 dl joghurt
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
pár csepp borecet
só
őrölt bors
2 evőkanál ketchup
chili por /elhagyható/
Elkészítés:
Előkészítés:
A zöldségeket megmossuk, felszeleteljük.
A fokhagymát apróra vágjuk.
A húst csíkokra vágjuk.
A zöldségkeveréket sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
A zöldségeket összekeverjük. Az öntethez
kikeverjük a joghurtot a mustárral, ketchuppal, sóval, borssal, fokhagymával, borecettel, chilivel. Tálalásnál a zöldségekre szórjuk a sült húst és meglocsoljuk az öntettel.
Egyéb javaslatok:
Természetesen ebből is készíthetünk nem csípős változatot! Jó étvágyat hozzá!
Olajbogyóval diszíthetjük.