Mexikói hússaláta

2011.03.06. 18:17 | SaveAnimals | Szólj hozzá!

 Előkészítési idő: 00:20 Főzési idő: 00:15 Adag: 4-6 adag
 


Összetevők:
A salátához:
maradék sertéssült
1/2 kg mexikói zöldségkeverék
1 db hegyes erős paprika
2 db paradicsom
2 db tv paprika
1 db póréhagyma

Az öntethez:
2 dl joghurt
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
pár csepp borecet

őrölt bors
2 evőkanál ketchup
chili por /elhagyható/

Elkészítés:

Előkészítés:
A zöldségeket megmossuk, felszeleteljük.
A fokhagymát apróra vágjuk.
A húst csíkokra vágjuk.
A zöldségkeveréket sós vízben félpuhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:
A zöldségeket összekeverjük. Az öntethez
kikeverjük a joghurtot a mustárral, ketchuppal, sóval, borssal, fokhagymával, borecettel, chilivel. Tálalásnál a zöldségekre szórjuk a sült húst és meglocsoljuk az öntettel.

Egyéb javaslatok:
Természetesen ebből is készíthetünk nem csípős változatot! Jó étvágyat hozzá!

Olajbogyóval diszíthetjük.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenfelereceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr382715991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása